Wandelen in de regio - met de juiste uitrusting van Bever op Plein Westermaat 


  •   maandag 8 juli 2024

Wandelen is zo veel meer dan alleen een fysieke activiteit; het is een manier om te ontsnappen aan de drukte van alledag en weer in contact te komen met de natuur. En waar kan dit beter dan in het mooie Twente?  

Plein Westermaat in Hengelo en de bekende outdoor winkel Bever bieden de perfecte uitvalsbasis voor wandelliefhebbers in de regio. In dit artikel nemen we je mee op reis door de mogelijkheden van wandelen rond Hengelo, uitgerust met de beste gear van Bever

De charme van wandelen in Hengelo en omgeving 

Hengelo, een levendige stad in het hart van Twente, biedt meer dan alleen stedelijke bezienswaardigheden. De stad is omringd door uitgestrekte natuur, van dichtbegroeide bossen tot weidse heidevelden, die erop wachten om ontdekt te worden. Voor een wandelaar biedt deze regio een divers landschap, ideaal voor zowel korte wandelingen als langere trektochten. 

De beste wandelroutes rond Plein Westermaat 

Plein Westermaat is niet alleen een winkelcentrum, het is ook een uitstekend startpunt voor verschillende wandelroutes. Hieronder zijn enkele populaire routes die gemakkelijk bereikbaar zijn vanaf het Plein: 

  1. Het Hengelose Stadswandelpad: Deze wandeling van ongeveer een uur brengt je langs de mooiste plekjes in de binnenstad van Hengelo.  

  2. Wandelen in Twickel: Door het historische landgoed Twickel, met zijn eeuwenoude kasteel, schilderachtige boerderijen en uitgestrekte bossen, zijn vele mooie wandelpaden te vinden – een daarvan is de Umfassungsweg. Een echte aanrader! 

  3. Het Twentepad: Voor de mensen met écht stevige kuiten en hele goede schoenen die een uitdaging niet uit de weg gaan, biedt het Twentepad 92,1 kilometer wandelplezier.  

  4. Rondje Hengelo: Lekker handig, deze route komt namelijk direct langs Plein Westermaat. Dus als je aan de 41,4 km lange wandeling wilt beginnen, kun je mooi op Plein Westermaat parkeren en na afloop je versleten wandelschoenen voor een nieuw exemplaar bij Bever inwisselen. 

Waaruit bestaat een goede wandeluitrusting? 

Voor een plezierige en veilige wandelervaring is de juiste uitrusting essentieel. Daarvoor kun je bijvoorbeeld bij Bever terecht op Plein Westermaat. De winkel biedt een uitgebreid assortiment aan wandelgear die aan alle eisen voldoet. Van waterdichte wandelschoenen tot ademende kleding en van duurzame rugzakken tot navigatie-tools, bij Bever vind je alles wat je nodig hebt voor je tocht. 

Schoenen en kleding 

Kies voor schoenen die comfort en steun bieden. Afhankelijk van het soort terrein zijn er verschillende typen schoeisel beschikbaar: van lichte wandelschoenen voor korte tochten tot robuuste bergschoenen voor het zwaardere werk. Kleding moet niet alleen comfortabel zijn, maar ook geschikt voor verschillende weersomstandigheden. Sleutelwoord: laagjes! 

Rugzakken en accessoires 

Een goede rugzak verdeelt het gewicht gelijkmatig over je schouders en heupen, waardoor je langer zonder ongemak kunt wandelen. Wat betreft accessoires is het natuurlijk belangrijk om goed na te denken over wat je meeneemt. Denk aan navigatie-tools zoals een kompas of GPS, maar ook aan een EHBO-set en voldoende water. 

De invloed van de juiste uitrusting op je wandelervaring 

Met een goed uitgezochte uitrusting wordt elke wandeling een stuk aangenamer. Goede schoenen voorkomen pijnlijke blaren, de juiste kleding houdt je droog bij weer en wind, en met een passende rugzak kun je makkelijk alles meenemen zonder dat het een te zware last wordt. 

Voorbereiding op verschillende weersomstandigheden 

Iedereen weet dat het weer in Nederland onbestendig kan zijn, dus een goede voorbereiding is essentieel. Bever biedt een scala aan producten die je beschermen tegen zowel zon als regen. Denk aan waterdichte jassen, UV-beschermende hoeden, en thermisch ondergoed voor de koudere dagen. 

Waarom Bever op Plein Westermaat een uitstekende keuze is voor wandelaars 

Bever staat bekend om zijn kwaliteit en expertise op het gebied van outdoor-uitrusting. Het personeel is vaak zelf fervent wandelaar en kan uit eigen ervaring spreken over de producten die ze verkopen. Deze persoonlijke touch maakt het winkelen bij Bever aan Plein Westermaat niet alleen plezierig – je kunt ook vertrouwen op het advies van ervaringsdeskundigen. 

Conclusie 

Wandelen rond Hengelo met de juiste uitrusting zorgt ervoor dat je optimaal kunt genieten van al het moois dat deze regio te bieden heeft. Of je nu een beginner bent of een ervaren wandelaar, in Bever op Plein Westermaat vind je alles wat je nodig hebt voor een onvergetelijke wandelervaring. En nu snel de wandelschoenen aan! 

Share our website